Overvejer du at starte din egen forretning? Så kan det være smart ikke alene at fokusere på noget, som du har en passion for, men også et godt valg af sektor. Der er sektorer, som lader til at have en bedre projektion end andre.

Kig på de succesrige virksomheder

De bedste virksomheder har naturligvis ikke opnået succes henover natten. Men hvis du drømmer om at blive en succesrig forretningsmand eller dame, kan du blandt andet kigge på verdenssituationen. Du kan overveje at kigge på nuværende aktieanbefalinger for at se hvilke virksomheder, som kører godt. Ofte tegner der et mønster med fx teknologi, som du generelt kan læse om i denne artikel.

Transportsektoren med de selvkørende biler

Når du søger på internettet efter hvilken sektor, der er god at starte en virksomhed op i, vil du stort set altid støde på transportsektoren. Det skyldes at der sker enormt mange ting i transportindustrien for tiden. Tænk blot på de selvkørende biler og hvordan Uber fungerer glimrende i mange lande, selvom at de ikke er i Danmark.

Stort set alle personer, virksomheder, produkter og tjenester afhænger af transport hver dag. Det skaber en enorm efterspørgsel. Her bliver transport blandet sammen med teknologi, som er en anden industri, der kan være interessant at investere i.

Fokus på teknologi med kunstig intelligens og 5G

Som nævnt ovenfor forventes det også at sektoren for teknologi vil vokse inden for den nærmeste fremtid og det kommer nok ikke som en overraskelse. Tag blot den amerikanske teknologibranche, der siges at have en værdi på 1,6 trillioner dollars. Det er ikke overraskende med virksomheder som Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook osv. Faktisk forventes det at hele teknologiindustrien vil nå op på en markedsværdi på 5 trillioner dollars inden for slutningen af 2021, som er lige rundt om hjørnet.

Her er det blandt andet interessant at se hvordan kundeservice foregår nu til dags. Omkring 71 % af forbrugerne foretrækker tekstbeskeder som den mest effektive metode til at kommunikere med et firma.

Det er også interessant at kigge på at der lige nu udrulles 5G-netværk på tværs af kloden, og de forventes at dække omkring 40 procent af jorden inden 2024. Dertil skal det også nævnes at blot kunstig intelligens forventes at ville tilføje 15,7 trillioner dollars til den globale økonomi inden 2030.

Sundhedssektoren vil boome i fremtiden

Det forventes at verdensbefolkningen af folk over 65 år vil fordobles inden 2030. Det vil føre til en enorm efterspørgsel efter pleje efter den ældre del af befolkningen. Her kan der blandt andet være tale om teknologi og hvordan vi passer godt på den del af befolkningen. Desuden kan det også være i forhold til sundhedspleje og medicinske forretninger.

Fokuser på teknologi uanset hvad

Som du kan se er der en rød tråd med teknologi i denne artikel. Uanset hvad du vil kaste dig ud i med at blive iværksætter, vil du sikkert komme til at arbejde en del med teknologi. Derfor er det altid vigtigt at være opmærksom på uanset om du kommer til at arbejde med transport, sundhed, eller en anden sektor.