Interesserer du dig for investering og finans? Måske er du allerede i gang med at investere i aktier og andre investeringsaktiver? Og kunne du godt tænke dig at lære at investere i CFD’er også? Så er du havnet det helt rette sted – i denne artikel ser vi nemlig nærmere på, hvordan du kan komme i gang med at investere i CFD’er.

Hvad er en CFD?

Inden vi når så vidt, så lad os først starte med at slå fast, hvad en CFD er. CFD står for Contract For Difference, og kaldes også for en differencekontrakt på dansk. Det lyder måske en anelse indviklet allerede, men i princippet er en CFD blot en finansiel kontrakt, der beviser, at to parter har indgået et finansielt væddemål.

Den ene part vil figurere som køber, og den anden part som sælger – førstnævnte tjener penge, hvis kursen på det underliggende aktiv stiger, mens sidstnævnte tjener penge, hvis aktivets pris falder. Til forskel fra investering i ”almindelige” værdipapirer ejer køberen ikke det underliggende aktiv; i stedet følger kursen på CFD’en blot aktivet.

Sæt dig ind i CFD’er, inden du begynder at investere

Akkurat som det gælder med alle andre former for investeringer, er det også en rigtig god idé at sætte dig ind i CFD’er, inden du begynder at investere i dem. Det skyldes blandt andet, at du både kan geare dine investeringer og handle short, og har du ikke fuldstændigt styr på gearing og short-handler, kan det hurtigt blive en kedelig fornøjelse. Derfor er det rigtig vigtigt, at du har sat dig ordentligt ind i tingene, inden at du begynder at investere.

Du kan f.eks. starte med at læse mere om investering i CFD her, og derudover er der også masser af andre hjemmesider, der forklarer i detaljer, hvordan investering i CFD foregår. Det samme gælder ift. bøger, og så længe at du er kildekritisk og ikke vælger den første og bedste Youtube-video, er der rig mulighed for at lære en masse om emnet.

Find en platform og kom i gang

Sidste skridt er at finde en handelsplatform, hvorfra du kan investere i CFD’er. Enkelte handelsplatforme tilbyder dig at oprette en gratis demokonto, hvorfra du kan prøve at investere for fiktive penge, inden du begynder at investere for dine egne. Det kan være en god idé – så undgår du negative overraskelser i tilfælde af, at du ikke er helt hjemmevant på platformen i starten.

Tilbage er der kun at sige – held og lykke med investeringerne!