Verden og arbejdslivet er i konstant udvikling, og hvor en uddannelse i det korrekte felt engang var nok, så kræver arbejdsmarkedet i mange brancher nu, at medarbejderne løbende efteruddannes for at kunne tackle de foranderlige udfordringer og arbejdsopgaver.

Mange universiteter og private kursusudbydere har derfor påtaget sig opgaven og tilbyder mange forskellige former for efteruddannelse eller videreuddannelse, der kan udvikle medarbejderes kompetencer.

Flere vælger efteruddannelser

Efterspørgslen på uddannelsesmuligheder er stødt stigende, men i 2022 var det stadig blot hver tiende lønmodtager på det private arbejdsmarked i Danmark, der havde været på en form for efteruddannelse. Mange private virksomheder har et vedvarende ønske om at benytte efteruddannelse mere, og det er hverken virksomhedernes økonomi eller tidspres, der er grund til den begrænsede brug.

En undersøgelse viser, at det er et manglende ønske fra medarbejderne, der er den største grund til, at så få modtager en form for efteruddannelse. Medarbejdere i mange private virksomheder ser simpelthen ikke nødvendigheden ved efteruddannelse i form af forskellige kurser – muligvis fordi, at de ikke kender til de talrige muligheder for relevante kurser i deres fagområde.

Som medarbejder er det derfor vigtigt, at du undersøger muligheden for efteruddannelse i dit fag, så du selv kan efterspørge de helt rigtige former for kurser. Som arbejdsgiver kan du også gøre meget for, at dine medarbejdere kender til de forskellige muligheder for efteruddannelse. Præsenter dine medarbejdere for private såvel som offentlige kursusudbydere, der tilbyder kurser med relevans for netop jeres felt.

Når dine medarbejdere kender til udbuddet af kurser, kan de måske blive inspireret til at udpege de kompetencer, som de selv kan have behov for at styrke.

En kursusudbyder kan udvikle de rigtige kompetencer

For at din virksomhed og dine medarbejdere er klar til at håndtere de foranderlige opgaver og udfordringer i fremtiden, kan du med fordel gøre brug af en kursusudbyder, der tilbyder videreuddannelse i en lang række forskellige discipliner.

Med 25 års erfaring og mere end 500 gennemførte er Supplement AS et godt bud på en kursusudbyder, der har styr på det moderne arbejdsmarked og de nye krav, som bliver stillet til medarbejdere i dag. Med kurser i emner som øget arbejdsglæde, regnskaber, god mødeledelse, tidsstyring og præsentationsteknik og meget andet kan Supplement udvikle dine medarbejdere til at blive i stand til at skabe de ønskede resultater.

På Supplements hjemmeside kan du let få et overblik over de mange forskellige former for kurser, som dine medarbejdere kan få gavn af. Du kan også anbefale dine medarbejdere til selv at gennemgå hjemmesidens mange kurser for at se, hvilke kurser de selv ville ønske for at udvikle deres kompetencer.