Indbrud er en voldsom oplevelse for alle, der har oplevet det. Mange oplever at være i en tilstand ad chok, frygt og utryghed, efter de har haft ubudne gæster på besøg. Tyvene har brudt ind i ens privatsfære og ens hjem, hvor man normalt føler sig tryg, hvilket naturligt påvirker psyken. Her kan du blive klogere på, hvordan et indbrud kan påvirke menneskers mentale helbred.

Derfor påvirker indbrud det mentale

Der er flere grunde til, at indbrud påvirker mennesker mentalt. Dels skyldes det, at nogen uvedkommende har skaffet sig adgang dertil, hvor man normalt skal/bør føle sig allermest tryg – nemlig i ens hjem. Dertil kommer, at tyvene har lusket rundt, rodet i ens ting og måske endda ødelagt eller stjålet ting af værdi (både økonomisk og sentimental værdi).

Det er derfor ikke unormalt, at indbrud sætter i kroppen som et psykisk ar. Det kan blandt andet komme til udtryk ved angst og frygt for at være i huset.

Sådan kommer du videre efter indbrud

Indbrud er forskellige, og mennesker oplever indbrud forskelligt. Derfor er det ikke muligt at sætte en streg under et facit, når det kommer til, hvordan man kommer videre. For nogle vil det at tale oplevelsen igennem med venner og familie være tiltrækkeligt til at komme videre og lære at leve med oplevelsen. For andre kan det være nødvendigt at få hjælp af en psykolog.

For mange vil trygheden i ens hjem blive genoprettet, hvis man får gennemgået huset af en professionel låsesmed og får indbrudssikret hjemmet tiltrækkeligt. Indbrudssikring i form af adgangskontrol, overvågning, alarmsystemer og ekstralåse etc. vil nemlig forebygge fremtidige indbrud og gøre, at man vil følere sig mere tryg i hjemmet fremadrettet.